divendres, 5 d’octubre del 2012

Activitats al Nucli Antic del 5 al 7 d'octubre

FIMPT 2012 

32è Festival Internacional de Música Popular Tradicional, del 4 al 7 d'octubre de 2012. Podeu consultar tota la programació del FIMPT 2012. Us presentem les activitats que es dinamitzaran en els equipaments  i via pública del Nucli Antic de Vilanova i la Geltrú. 





Documental PT (La Taranta, Gianfranco, Mingozzi). XXXII Festival Internacional de Música popular Tradicional, divendres de 19 a 19.45 hores. El clàssic documental de 1962 que va mostrar per primer cop el fenomen cultural del tarantisme: les dones picades per la taràntula i la dansa que les guareix. El curtmetratge és introduït i comentat per l'etnomusicòleg Gianni Ginesi. L'accès és lliure i gratuït. 


Miquel Gil presenta: A la lluna de Vilanova, divendres de 20.30 a 00.00 hores. Itinerari i punts previstos. Aquest acte es realitza a la via pública. La sortida és fa a l'Auditori Eduard Toldrà. Itinerari musical i gastronòmic pels carrers, places i bars de la ciutat amb cant improvisat, cant a l'aire (a capel·la: monòdic i polifònic) i cant comptat (per a ball, romanços, gèneres, cançons) amb tiquets de consumició i sopar.


Documental PT: "Lomax, the Songhunter, Rogier Kappers", una autèntica road movie que reconstrueix els viatges d'Alan Lomax, un investigador que va recòrrer mig món enregistrant testimonis musicals en perill d'extinció. La introducció és a càrrec de Jaume Ayats. L'accès és lliure i gratuït. 




FIMPT 2012: Duarte. (Fado. Portugal), aquest dissabte de 22.30 a 23.45 hores a l'Auditori Eduard Toldrà. Duarte, nascut a l'Alentejo al 1980 ens presenta una composició musical basada en el fado tradicional, les lletres pròpies i la mirada atenta als poetes per poder-los rebre i després musicar amb l'ajut de primeres figures de tarannà que ara es viu al Fado lisboeta, ple de sensacions i recursos íntims i colpidors. Duarte (veu i guitarra), André Ramos (guitarra) i Pedro Castro (guitarra portuguesa). El preu d'accés és de 15 €. 



FIMPT 2012: De Seguici. La Banda de Música Mestre Montserrat i Grallers de Santa Madrona & Montònec, aquest diumenge de 12 a 13 hores a l'Auditori Eduard Toldrà. El director és l'Emili Serrano. Un passeig per la música de la festa tot redescobrint aquestes dues formacions musicals. El preu d'accés és de 5 €.




FIMPT 2012: Documental PT (Bury the Hatchet), aquest diumenge de 17.30 a 19 hores a la Sala Petita de l'Auditori Municipal Eduard Toldrà. Documental nord-americà de l'Aaron Wlaker (2010), és una visió sensible del carnaval del New Orleans protagonitzada per les colles d'homes negres que es disfressen de nadius indis, esforçant-se a prservar amb orgull aquesta tradició centenària malgrat el pas de l'huracà Katrina. L'accès és lliure i gratuït. 



CONFERÈNCIES / XERRADES



A.E.Talaia Projecció: B1-6000. Alta Ruta amb BTT. Projecció a càrrec de Jesús Santacana, de l'A.E.Talaia, avui divendres a les 20.30 hores la seu de l'entitat. Organitza la secció de Cultura de l'entitat. L'accès és lliure i gratuït.






A.E. Talaia. Inauguració de l'exposició: "Vilanovina, 66 anys després". Dins dels actes commemoratius del 50 è aniversari de la mort d’Eduard Toldrà. L’exposició mostra documentació referent a la sardana vilanovina, així com la partitura original i diverses fotografies i records del mestre Toldrà. Dilluns, dimecres i divendres de 19 a 21h. L'exposició estarà fins el 11 d'octubre. L'accès és lliure i gratuït. Organitza els Amics de la Sardana de l'A.E.Talaia.

ESPORT 


A.E.Talaia, GEAM - Curs d'escalada en roca. Nivell 1, adreçat a aquelles persones que es vulguin iniciar en l'escalada en roca. Del 8 al 22 de novembre de 2012. Les inscripcions estan obertes fins al 31 d'octubre.  Aquest curs té com a objectiu primordial dotar als/les alumnes dels coneixements i capacitats que li permetin escalar amb seguretat en vies equipades d'un llarg amb total seguretat i autonomia un cop finalitzi el curs. Podeu consultar el Programa del curs d'escalada en roca





VISITES GUIADES

Visites al Museu Romàntic Can Papiol. Casa-museu que evoca la vida quotidiana d’una família benestant del segle XIX. Fou la casa pairal dels Papiol, una de les famílies més influents i importants de la vila, que es va instal·lar a Vilanova a mitjans del segle XVII. Fou construïda entre el 1790 i 1801, en un lloc cèntric del nucli antic. La casa conserva l'estructura i distribució i la decoració originals.



Divendres i dissabte de 10 a 13h i de 16 a 18h. Diumenge de 10h a 14h. 

Les visites al Museu són amb guia i comencen a l’hora en punt . 
Divendres i dissabte la darrera visita és a les 12h i a les 17h. Diumenge a la 13h.


CONCURSOS DE FOTOGRAFIA PER A JOVES

Concurs de fotografia 2.0 per a joves: fotografia el Nucli Antic de Vilanova i la Geltrú ! Es pot participar en el concurs a través del Facebook del Nucli Antic Vng fins al 17 d'octubre. El concurs està adreçat a persones d'entre 14 a 35 anys que gaudeixin de la fotografia i les noves tecnologies. Per participar només cal tenir compte d'usuari al facebook, ja que el concurs es dinamitzarà mitjançant aquesta eina 2.0, i cada participant podrà penjar un màxim de 3 fotografies. Es valorarà la creativitat, l'originalitat i el missatge de la foto. 

El guanyador del concurs rebrà un smartphone alliberat i 1 Abonament 5 ! pel Teatre Principal i l'Auditori Eduard Toldrà; dues entrades pel festival Faraday Tardor pel primer finalista i un sopar per a dues persones en un dels restaurants col·laboradors del Nucli Antic. 

Per més informació, podeu llegir les BASES
Per saber l'àmbit del Nucli Antic podeu mirar el PLÀNOL

ITINERARI PEL NUCLI ANTIC 


Si voleu passejar pel Nucli Antic coneixent els indrets més interessants i atractius de la zona, ara ho podreu fer ajudats d’una autoguia cultural. S'explica de manera detallada els diferents indrets i s'il·lustra un mapa-guia per seguir l'itinerari d'una manera amena. Es recomana començar a la Plaça de les Neus i acabar a l'església dels Josepets. 



Us podeu descarregar l'autoguia en vairs idiomescatalàcastellàanglès o francès.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada