divendres, 3 d’agost del 2012

Activitats al Nucli Antic del 3 al 5 d'agost

 ACTES DE LA FESTA MAJOR DE VILANOVA I LA GELTRÚ


La festa Major de Vilanova i la Geltrú 2012 té diferents activitats programades al llarg d'aquests dies que ens faran gaudir de diferents espectacles i balls populars. Per estar al dia podeu visualitzar el Programa de la Festa Major 2012, la festa de tots i totes. Seguidament us presentem un recull d'aquelles activitats que es celebren al Nucli Antic. 

Divendres 3 d'agost

"Dóna el teu xumet a la mulassa". Les mulasses us esperen aquest divendres de 18 a 20 hores a la Plaça de les Neus. Des de fa quatre anys, desprès de veure que molts pares donaven els xumets a les mulasses i al drac espontàniament, l'Agrupació de Balls Populars va triar un dia a l'any per lliurar aquest objecte tan personal. Hi seran les Mulasses la Boja, la Presumida i la Cabreata. El lliurament dels xumets serà per part dels nens i nenes. Així doncs pares i mares i infants vilanovins, i encuriosits d'altres municipis, us animem a participar en aquesta activitat amb una única condició, portar un xumet per la Mulassa. Podeu consultar el programa d'activitats de l'entitat per la Festa Major 2012.

Botifarrada popular, aquest divendres de 21 a 23 hores a la Plaça de Sant Antoni hi haurà la Mostra de Balls Tarragonins. Participaran el Ball dels Cossis i el Ball de Pastorets de Tarragona. 



A la mateixa plaça i des de 2/4 de 9 hi haurà la Botifarrada (preus populars). Aquest acte està organitzat per l'Agrupació de Balls Populars. Podeu consultar el programa d'activitats de l'entitat per la Festa Major 2012.

Concert de la Banda de l'Escola i Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat, avui divendres de 22.30 a 23.50 hores a la Plaça de les Neus. Aquesta banda vilanovina, amb més de seixanta músics, oferirà un ampli repertori on s'hi podran sentir pasdobles, fragments de sarsueles, músiques pel cinema adaptades per a la banda i alguna sorpresa. Organitza l'Associació d'amics de la Banda de Música Mestre Montserrat



Dissabte 4 d'agost

Dinar de Festa Major, a la Plaça de les Casernes aquest dissabte 4 de 14 a 17 hores. Organitza l' Endimari  i l'Associació cultural Ateneu vilanoví

Cafè-concert de gralles i instruments tradicionals, aquest dissabte de 17 a 18 hores al Carrer Major. Aquest és el concert que es celebra habitualment el dia 4 d'agost davant l'estatge social de  l'Agrupació de Balls Populars  Organitza l'AGRUPA. 


Empalmada a la Plaça de les Casernes. La vetllada estarà amenitzada per DJ's vilanovins i finalitzarà amb un esmorzar. de 00.15 a 06 hores. Organitza l'Endimari i l' Associació cultural Ateneu vilanoví.

Diumenge 5 d'agost


Matinades de la Festa Major arreu dels diferents barris de la ciutat. Sortida des de diferents punts de la ciutat i concentració final a la Plaça de la VIla. Organitzen les Pabordes de la Festa Major. De 7 a 8.30 del matí. 






Ofici Solemne de Festa Major, diumenge 5 a les 10.30 fins les 12 hores a la Parròquia de Sant Antoni Abat. Tots els balls i entremesos acompanyen la corporació municipal i els pabordes a l'anada a missa en honor a la Mara de Déu de les Neus. Aquest any l'ofrena a la patrona de la ciutat la farà el Ball de les Cintes. Organitza la Parròquia de Sant Antoni Abat. 



Cercavila de Sortida d'Ofici, passada de balls i entremesos i actuació castellera, diumenge de 12 a 14 hores. Els diferents balls de la Festa Major ballaran en diferents punts de la ciutat. El recorregut és: Plaça de les Neus, Rambla Principal, Avinguda Francesc Macià i Plaça de la Vila on es farà la passada de balls i entremesos i l'actuació castellera de festa Major dels Bordegassos de Vilanova. Organitzen les Pabordes de la Festa Major.




Cercavila i Renovacció del Vot del Poble, al centre 
de la ciutat. El 1871 es va instaurar el tradicional vot a la Mare de Déu de les Neus i aquest ha evolucionat al llarg del temps. Instaurada ja la democràcia, el 1979 adquireix un caire més civil. L'acte comença amb un cercavila que surt de la Plaça de la Vila, Carrer de Sant Sebastìa, Plaça dels Carros, Carrer de la Llibertat, Carrer Tetuan, Rambla Principal i finalitza a la Plaça de les Neus. En acabar intervenen el rector de la parròquia Sant Antoni Abat, Lluis Antoni Armengol, i l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, que renova el Vot del Poble en nom de tots els vilanovins. 
En acabar, a la Plaça de les Neus hi ha una actuació castellera i un castell de foc. 



EXPOSICIONS

A.C.Ateneu Vilanoví. Últims dies de l'exposició fotogràfica sobre la ciutat de Sant Petesburg. Exposició de l'associació cultural Ernesto, que mostra una trentena d'imatges de la ciutat russa on és palesa la diversitat cultural vora el mar Bàltic. L'accés és lliure i gratuït. En actiu fins el 5 d'agost, encara hi esteu a temps ! 


Exposició: Xino Xano cap el Tard, a la Sala oberta (Estiu. Arts escèniques, visuals, música). Visió creativa de Vilanova i la Geltrú enfocada des de perspectives personals, cadascuna d'una disciplina artística diversa, i amb la finalitat de mostrar l'acció creativa des d'una triple basant temporal, passat, present i futur. Els autors de les obres són en Ferran Ferrer Margalet, en Frances Pasqual i Moster i la Maria Garcia Rubio. Aquesta exposició està en actiu fins el 16 de setembre


Exposició de Xavier Cuenca, Geografia humana al centre d'art contemporani La Sala. L'Art escultòric de Xavier Cuenca neix de la seva voluntat, innata encara intensament treballada, de reflectir la vida com expressió d'una força interior i exterior que mai no acaben de fluir. El llenguatge artístic de Xavier Cuenca és propi però accessible mai no complica sinó que mira de donar-se a conèixer en relació amb el seu entorn més directe. L’exposició es podrà visitar fins el 15 de setembre


Els horaris del centre d'art contemporani Sala són de dimarts a dissabte de 18 a 21 hores. Dissabtes, diumenges i festius, d'11 a 14 hores. Dilluns tancat. L'accés és lliure i gratuït. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada