dimarts, 3 de juliol del 2012

Espai de la Carme

Parlem amb l’Arnau, jove vilanoví que regenta juntament amb la seva família, la Carme i la Rut, el restaurant l’Espai de la Carme. Ens parla de la gastronomia que tenen i la trajectòria d’aquest restaurant.


Fotografia realitzada per en Fèlix Pascual  
El local en el que estan ubicats té forces referents històrics vilanovins. A més d'estar a escassos metres del Portal del Nin, vestigi que queda del primer recinte fortificat de Vilanova, el local és un dels edificis del segle XVIII promogut pels indians vilanovins, on hi hagut la seu de la primera entitat financera de la vila, el Banco de Villanueva (1881 - 1924), a més d'estar al costat de la seu del Diari de Vilanova, diari més antic de la premsa estatal;  al local també hi hagut una fàbrica de caramels i posteriorment, un parell de restaurats, un de cuina mexicana i l'altre de cuina andalusa. La Carme va decidir obrir el restaurant en aquest local amb història pel potencial de la zona, i la bona adaptació de l'establiment al servei de restauració. 



El nom d’"Espai de la Carme" és en honor a la Carme, mare de l'Arnau, i qui va emprendre aquest negoci i que hi continua a peu de canó; l’"espai" refereix bàsicament a l’atmosfera que es pot respirar quan entres al restaurant: un espai ampli amb una decoració personificada i elegant en la que destaquen varies mostres d’art diverses. Des de quadres de pintors vilanovins de renom com Almirall, Josep Mª Ferrer, Tristan, Solé i la senyora Figueras, a escultures i objectes de decoració singulars, com el fonògraf de la imatge. A més, aquests quadres estan a la venta per si us agradés algun. L'Arnau ens explica que la vocació de la Carme en la restauració, li va venir donada ja de jove, amb la vinculació de la seva mare darrere els fogons amb la cuina de cullerot, a més d'haver fet algun curs d'hosteleria. Però matisa que, en el món de la restauració i la cuina, és amb l'experiència que se n'aprèn. Per saber una miqueta d'història de cuina catalana podeu donar un cop d'ull a la "Historia de la gastronomia catalana".


L'Espai de la Carme està especialitzat en la cuina italo-catalana, que mescla la gastronomia tradicional local amb la italiana. Destaquen plats italians com el risotto amb formatge parmesà, els espaguetis amb foie i les pizzes al forn de llenya tradicional. A dintre del restaurant tenen el seu propi forn de llenya, amb el que fan les pizzes. De la cuina tradicional catalana emfatitzen el gust suculent dels canelons de Sant Esteve o el trinxat de la Cerdanya. A més, fan amanides diverses com a primer plat per escollir i carpaccios. Val a dir que els menús que ofereixen són estacionals i adaptats a la temporada, i ara, com a menú d’estiu serveixen des d’empedrat de llenties a salmorejo o cuscús. A més dels menús ofereixen un sortit divers de tapes, adaptant plats del menú en forma de tapa. Així doncs, si estem indecisos davant què demanar podem optar per un assortit de tapes amb les degustacions del menú, com una tapa amb rissoto o d’amanida. Pel que fa els preus, el menú laborable val 12 euros i per la nit i cap de setmana 20 euros. 

Com a promocions, cada dia tenen un servei de Take Away o menús per emportar: s'ha d'anar in situ al restaurant i demanar un menú per dur a casa. A més, les nits de dimecres, dijous i diumenge, tenen una oferta de pizzes 2x1: us podeu emportar dues pizzes pel preu d'una.


Fotografia realitzada per en Fèlix Pascual  
Pel que fa les begudes tenen vins de diferents denominacions d’origen i bodegues. Hi podreu trobar un ampli sortit de vins amb unes 60 referències diferents. El vi de la casa és el Turó negre, un garnatxa cirà i samsó, molt agradable, suau, de tendència que convida veure, a més de ser molt adaptable als diferents plats del menú. En aquest sentit, l'Espai de la Carme està buscant nous formats per arribar al públic. S'estan posant al dia amb la venta online per ofertar l'ampli surtit de vins dels que disposen. S'han afegit com a proveïdor de vins i blogguer de carmetta.com, un espai web especialitzat en el market place i xarxes socials que ofereixen a les empreses de vi i licors de distribució i gestió de ventes, tant en el mercat interior com exterior. L'Espai de la Carme, a més de vendre vins a través d'aquest portal, també en venen al restaurant, a un preu més baix que a la carta o menú.


Com a premissa en el servei, intenten cuidar al client ho màxim possible oferint un tracte familiar i proper. Tenen dues sales per uns 70 comensals, a més, el local té adaptació física per les persones amb algun tipus de discapacitat física. Donen abast a un públic comensal força ampli a nivell geogràfic. Els hi ve gent de forces indrets, tant de Vilanova i la Geltrú com de diferents municipis de la comarca i província (Barcelona, Matadepera, Hospitalet,etc). A més de la gent estrangera que pugui venir durant la temporada alta d'estiu. Aproximadament un 20 % dels seus clients venen de fora de Vilanova. 


L'Espai de la Carme està al C/ Sant Antoni, 6

Obren tots els dies de 13.30 a 15.45, i de 20 a 23 hores. Divendres i dissabtes s’atén servei fins les 23.30 hores. (divendres i dissabtes fins les 23.30 hores).Tanquen dilluns per la nit i dimarts tot el dia. 

L'Espai de la Carme surt anunciat en varies guies locals de cuina creativa com l’ONLYvng i d’altres guies gastronòmiques locals o del sector de la restauració. 


Si us ha agafat ganes de provar una mica de cuina italo-catalana, podeu fer una reserva al telèfon 93.893.33.08 o a l'email reserves@espaidelacarme.com




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada