divendres, 8 de juny del 2012

Activitats al Nucli Antic del 8 al 10 de juny

ACTES A LA VIA PÚBLICA 


Aquest cap de setmana tenen lloc diferents actes en motiu de la I Fira Ambiental a Vilanova i la Geltrú, amb l'objectiu de posar de manifest el principal perill de l'estrès ecològic i climàtic que pateix el planeta. Es dinamitzaran activitats en diferents espais del Nucli Antic per sensibilitzar a la ciutadania de la necessitat de la lluita ambiental i la protecció del territori. 


ACTIVITATS ESPORTIVES
  • Sortida amb caiac doble per parelles a l'Estació Nàutica,  aquest dissabte 9 de juny, a les 10 hores. 
  • Passejada amb el Banc del Temps aquest dissabte 9 de juny de 9 a 11 hores. 
  • Desafiament de llaguts, iniciació a la navegació, aquest diumenge a les 10 hores a la platja del far. 
ACTIVITATS LÚDIQUES
  • Sortida amb Segways, sortides guiades a la Fira Ambiental, aquest diumenge. 
  • Xocolatada solidària, a la plaça de les Neus, diumenge de 10.30 a 12.30 hores. 
  • Música Zero Co2, The New Orleans Pussy Cats, diumenge de 12 a 13.30 hores.
  • Vilanova Swing Group, 30 persones que ens convidaran a ballar swint, diumenge de 11 a 12 hores. 
4a EDICIÓ DEL MERCAT DE 2A MÀ I D'INTERCANVI, a la plaça de les Casernes. També estaran presents el Banc del Temps i l'Oficina de Canvi Local (OCL) amb la moneda social "Turuta". 

ESPAI AGENDA 21 ESCOLAR, diumenge 10 de juny, de 10 a 14 hores, on hi haurà diferents racons de la plaça llarga on hi haurà varis expositors: racó de l'intercanvi, racó responsable, l'oca de la sostenibilitat, i molts més !

ESPAI DE L'ENERGIA, diumenge 10 de juny, de 10 a 14 hores a la plaça de les Neus on hi haurà una mostra de diferents expositors que treballen i fan difusió en temàtiques d'energies renovables (Viridis Mobilitat S.L, Agència Local de l'Energia, Sol i Clima, etc). 


Val a dir que es farà una circulació de vehicles elèctrics durant el diumenge, de 10 a 14 hores en el següent recorregut: Plaça de les Neus, Carrer de l'Aigua, Carrer dels Picapedrers i Carrer de Manuel de Cabanyes.


Mentre duri la fira, es recomana als veïns que quan surtin dels guals ho facin amb molta precaució ja que els vehicles elèctrics no emeten soroll. 

ESPAI DE L'ARTESANIA D'AUTOR, organitzada per l'associació d'artesans de vilanova, estaran exposats durant el cap de setmana de 9 a 21 hores, dissabte a la plaça de les neus i diumenge a la plaça de les cols. 

PROGRAMA COMPLET D'ACTIVITATS
També podeu consultar el Bloc de la I Fira Ambiental 



PROJECCIONS

Divendres cultural amb l'A.E.Talia, CRETA: UN COP D'ULL AL MÓN VEGETAL, projecció de Josep Vigo, catedràtic de Botànica de la Universitat de Barcelona, aquest divendres 8, a 2/4 de 9 del vestre al local social. Organitza Secció de Cultura. 




Re@acciona cinema i drets humans (És aquest el món que vols). Projecció dels DVD dels alumnes dels instituts de Vilanova i la Geltrú que han participat en aquest projecte. Aquesta és una de les activitats per sensibilitzar sobre els drets humans als centres educatius a través dels curmetratges fruit de la reflexió dels joves sobre les desigualtats al món i la injustícia social. Aquest dissabte 9 de 10 a 13 hores a l'Auditori Municipa Eduard Toldrà. Organitza el Servei de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. 

EXPOSICIONS

Últims dies per visitar l'exposició "Koncept" al Centre d'Art Contemporani La Salaa la sala de voltes. Koncept és una mostra que reflexiona a l’entorn del significat de l’art a l’actualitat. La mostra ofereix un ampli ventall d'obra de reconeguts creadors lligades a la noció d'història i temps. Entre els artistes de la col·lecció tenim entre d'altres: Pablo Picasso, Andreu Alfaro, Frederic Amat, Joan Brossa, Chillida, Pep Duran , Josep Guinovart , Joan Miró, Antoni Tàpies, Christo. Col·lecció Biel Torrens. Aquesta mostra estarà exposada al públic fins el diumenge 10 de juny



50è Aniversari de la mort d'Eduard Toldrà. Exposició: Eduard Toldrà com a vilanoví i músic (1895-1962). Exposició organitzada per la Biblioteca Museu Víctor Balaguer i la Regidoria de Cultura. La mostra estarà en actiu fins el diumenge 10 de juny a les 12 hores a l'Auditori Municipal Eduard Toldrà. L'horari és de dimarts a dissabte de 18 a 20 hores, i diumenge 10 de juny de 10 a 12 hores. L'accés és lliure i gratuït. 

Ateneu Vilanoví. Exposició de pintura: Anselm Cabús. Dins les mostres d’art mensuals de l’associació. De l’1 al 30 de juny.  







Exposició: Retrats d'Autor. Obra de Roger Velázquez, on es mostren retrats fotogràfics realitzats en diferents àmbits de treball artístic i creatiu. Exposició en actiu fins el 12 de juliol a l'Escola Municipal d'Art i Disseny (EMAID).

VISITES GUIADES

Museu Romàntic Can Papiol. Casa-museu que evoca la vida quotidiana d’una família benestant del segle XIX. Fou la casa pairal dels Papiol, una de les famílies més influents i importants d ela vila, que es va instal·lar a Vilanova a mitjans del segle XVII. Fou construïda entre el 1790 i 1801, en un lloc cèntric del nucli antic. La casa conserva l'estructura i distribució i la decoració originals.  
Divendres 8:de 10 a 13h i de 16 a 18h
Dissabte 9: de 10 a 13h i de 16 a 18h 
Diumenge 10: de 10 a 14h

Les visites al museu són amb guia i comencen a l'hora en punt. Tarifes: entrada general a 3 euros, entrada reduïda a 1,5 euros i la tarifa per grups és 45 euros. 

Itinerari urbà. La Vilanova d'abans (Estiu. Museus) Vilanova i la Geltrú neix a mitjans del segle XVIII de la unió de dues viles fins aleshores separades. Des de llavors s'han succeït una sèrie de canvis físics i socials que han portat a la Vilanova d'avui: què ha succeït en durant aquests segles ? com s'ha anat transformant la ciutat amb el pas dels anys ? Què han fet els seus ciutadans per convertir-la en la ciutat que coneixem avui dia ? Si os pica la curiositat, aquest itinerari urbà respondrà a moltes de les preguntes amb l'observació de l'entramat urbà i les edificacions més emblemàtiques, com per exemple la casa del romanticisme que coneixem com a Museu Romàntic Can Papiol. 

Aquest dissabte 9 de juny a les 18 hores. Les places són limitades i cal inscripció prèvia. Os podeu posar en contacte al 93.893.03.82 o a museupapiol@vilanova.catEl preu és de 5 euros.

Podeu consultar aquelles activitats que es faran als diferents museus de Vilanova i la Geltrú  durant l'estiu el programa  #estiumuseusVNG


CONFERÈNCIES / XERRADES 


Actes de Commemoració del II Congrès d'Ateneus. El 25, 25 i 27 de maig del 1912, es va tenir lloc el 2n Congrès d'Ateneus i Associacions de Cultura de Catalunya a Vilanova i la Geltrú. En motiu d'aquest centenari, algunes entitats locals han cregut oportú organitzar un seguit d'actes per descriure l'estat de la realitat associativa local, i debatre què es pot esperar de l'associacionisme del segle XXIOrganitzen aquest acte entitats vilanovines com l'Associació cultural Ateneu vilanoví, la Unió Vilanovina, el Foment Vilanoví, l'A.E.Talaia, l'Institut d'Estudis  Penedesencs i la Biblioteca Víctor Balaguer, la Unió Vilanovina de l'Acord i el Coro. 

CONFERÈNCIA "EL PERQUÈ DE L'ASSOCIACIONISME A CATALUNYA" aquest divendres, a càrrec de Vicent Partal (Vilaweb) al Foment VIlanoví. 

FÓRUM D'ENTITATS VILANOVINES. Dissabte 9 de 18 a 20.30 hores al Museu Romàntic Can Papiol. 

PROJECCIÓ DE LA MILLERA, seguiment de l'estat de l'espai a càrrec de Clara Racionero Cots, biòloga i membres de l'AMPA. Es tracta d'un espai agrícola necessari per la salvaguarda de la Platja Llarga. El punt de trobada  és la caseta dels informadors de la Platja Llarga. 

PASSEJADA  PER LA VILANOVA ASSOCIATIVA de 1912, aquest diumenge 10 de juny a les 11 del matí, des de l'Ateneu. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada