divendres, 25 de maig del 2012

Activitats al Nucli Antic del 25 al 27 de maig

VISITES GUIADES

Museu Romàntic Can Papiol. Casa-museu que evoca la vida quotidiana d’una família benestant del segle XIX. Fou la casa pairal dels Papiol, una de les famílies més influents i importants d ela vila, que es va instal·lar a Vilanova a mitjans del segle XVII. Fou construïda entre el 1790 i 1801, en un lloc cèntric del nucli antic. La casa conserva l'estructura i distribució i la decoració originals. 


Divendres dia 25: de 10 a 13h i de 16 a 18h
Dissabte dia 26: de 10 a 13h i de 16 a 18h 
Diumenge dia 27: de 10 a 14h. 

Les visites al museu són amb guia i comencen a l'hora en punt. Tarifes: entrada general a 3 euros, entrada reduÏda a 1,5 euros i la tarifa per grups és 45 euros. 

Itinerari urbà. La guerra del Francès a Vilanova i la Geltrú. Passejada pels carrers de la vila que varen convertir-se en escenari de la invasió napoleònica durant la guerra del Francès (1808-1814) i visita comentada al Museu Romàntic Can Papiol. Aquest diumenge de 11.30 a 13.30 hores, al mateix museu.  Preu: 5 euros per persona. Places limitades. Reserva al 93.893.03.82 o al museupapiol@vilanova.cat

EXPOSICIONS

A.E.Talaia. Exposició i Projecció. Compte !!! No Trepitgeu Aquestes Orquídies. A càrrec de Francesc Descarrega, catedràtic d'història de l'Institut d'educació secundària F.Xavier Lluch i Rafecas. Aquest divendres de 20.30 a 21.30 a la seu de l'agrupació de l'entitat. L'accès és lliure i gratuït. 



Exposició "Koncept" al Centre d'Art Contemporani La Sala, a la sala de voltes. Koncept és una mostra que reflexiona a l’entorn del significat de l’art a l’actualitat. La mostra ofereix un ampli ventall d'obra de reconeguts creadors lligades a la noció d'història i temps.Entre els artistes de la col·lecció tenim entre d'altres: Pablo Picasso, Andreu Alfaro, Frederic Amat, Joan Brossa, Chillida, Pep Duran , Josep Guinovart , Joan Miró, Antoni Tàpies, Christo. Col·lecció Biel Torrens. Aquesta mostra estarà exposada al públic fins el 10 de juny





Exposició: Pantalla Global (Primavera. Arts escèniques, visuals, música) a La Sala.  Mostra en actiu fins el 27 de maig. a la Sala de les columnes. L'objectiu de l'exposició és mostrar el poder de la pantalla en tots les seves vassants: seducció, espectacle, creació d'arquetips i models, informació, comunicació, etc. Uns poders que amb els avenços tecnològics no paren d'augmentar fins arribar a l'actual proliferació de pantalles, les quals cada vegada estan  presents en més espais i moments: pantalla de TV, de vídeo, tàctil, lúdica... L'exposició s'inaugura avui divendres a les 19 fins 
les 29 hores. L'accés és lliure i gratuït. Organitza la Regidoria de Cultura. 

Horari de La Sala: De dimarts a dissabte de 18 a 21h. Dissabtes, diumenges i festius, d’11 a 14h. Dilluns tancat. Accés lliure i gratuït.



A.C.Ateneu VIlanovíExposició: Obres del Col·lectiu d'Alumnes Adults de l'EMAID. Dins les mostres mensuals d'art de l'associació. Mostra en actiu fins el 31 de maig. 


ACTIVITATS AL CARRER


Circ. "Maiurta"Los Galindos, aquest cap de setmana. A la plaça de les Neus hi haurà instalada una iurta, petita vela de circ, de tela i fusta amb capacitat per a vuitanta persones. L'espectacle té com un dels seus atractius la tendresa i humor que es desprèn d'un pallasso amnèsic que recorda vivències i oficis, i combina petites i grans proeses, trucs, humor, acrobàcia i molt més. Apte per a tots els públics, majors de 5 anys. Dues sessions cada dia: a les 18 i a les 20 hores. El preu d'accès és de 6 euros. Organitza la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Vilanova. Les entrades es poden aconseguir a les taquilles del Teatre Principal cada dissabte de 17 a 20 hores, o a la mateixa carpa del circ una hora abans de l'espectacle.



Nits de Rock: actuació musical dels grups "Los pesetas" y "Perdon por la invasion" aquest divendres 25 de maig, a les 19 hores i a les 22 hores al Raval de Santa Magdalena. Organitza l'AAVV les Casernes.


La història de perquè un croisant té banyes i els donuts forats... aquest dissabte 26, de 18.30 a 20.30 hores a la plaça de les Casernes. Apunta't a aquest Taller de Rebosteria per fer pastes i berenar. Organitza l'AAVV de les Casernes, amb el suport del Forn de Pa Escofet. 



Últims dies per inscriure's a la 4a Edició del Mercat de 2a Mà i d'Intercanvi, fins aquest diumenge 27 de maig. La inscripció s’ha de fer ON-LINE a través de l’Administració Oberta del portal web de l’Ajuntament. El mercat tindrà lloc el proper diumenge 10 de juny.  Més informació 



JORNADES

A.E.TalaiaJornada especial de recollida d'aliments per al banc d'aliments de l'Assamblea Local de la Creu Roja, aquest dissabte 26, de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores, al local social de l'entitat. Aquesta és una d'aquestes iniciatives que en temps de crisis boga pel foment de la solidaritat. 


NITS JOVES


Activitats i oci alternatiu pels més joves cada cap de setmana al pavelló de les Casernes. 

Avui divendres vine a la Final de la Copa del Rei amb Nits Joves. La retransmissió del partit es farà en una pantalla gegant a la plaça de les Casernes. L'horari és de 22 a 24 hores, i desprès podeu trobar al Pavelló Municipal d'Esports diferents activitats: videojocs, jocs de taula, malabars, rocódrm i esports. 

Us hi esperem !!!

Més informació a nitsjoves2011@gmail.com


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada