dimecres, 28 de març del 2012

Ayatana, centre de yoga, tallers i teràpies


Aquest és un centre de yoga, tallers i teràpies naturals que va obrir fa un any al Nucli Antic de Vilanova i la Geltrú. Parlem amb la Mari Carmen, qui dirigeix el centre, coordina les activitats i fa teràpies energètiques. És doctora en Naturopatia per la Universitat de Pennsylvania, i li avalen més de 30 anys d’experiència en teràpies energètiques. El nom del centre, “Ayatana” significa “la porta del teu foc interior” en hebreu.  Ens explica que la base de les teràpies energètiques amb les que treballa és l’Ayurveda, o medicina ayurvèdica, que en sànscrit significa “ciència de la vida”. És un sistema basat en tècniques molt antigues de curació i vida sana que ha estat utilitzat tradicionalment a tota l’Àsia del sud, i que va influenciar les pràctiques curatives del món islàmic i l’Àsia del Sud-est. La filosofia d’aquesta medicina és un sistema harmònic que respecta la facultat del cos de regenerar-se per si mateix. A més, de la base ayurvédica deriven teràpies alternatives com la tècnica japonesa Reiki, i teràpies del moviment New Age com l’alienació de minerals.

La Mari Carmen és natural de Barcelona, i ha recorregut forces indrets del món ja que va exercir durant 20 anys d’hostessa de vol, i a més, ha estant vivint durant forces anys a EE.UU. Allà es va començar a interessar per la medicina alternativa i a documentar-se sobre temes com el reiki i el yoga. L’any 97 va tornar a Barcelona, i s’ha anat perfeccionat en diferents tècniques de teràpies energètiques a través de cursos i tallers. També ens comenta les dificultats amb la que es troba el col·lectiu de professionals formats en l’àmbit de la medicina alternativa perquè es reconegui oficialment la seva formació.



El local en el que s'ubica el centre de yoga Ayatana és acollidor i familiar i facilita el tracte personal amb els alumnes i interessats en la temàtica. La iniciativa d’obrir el centre en aquest local del carrer de l’aigua, a estat perquè fa uns tres anys també hi havia un local de yoga, i ja tenia un espai adequat per aquest servei. En el Centre Ayatana hi podreu trobar una mica de tot: des de tallers, classes, teràpies vàries i xerrades. Les activitats es fan al llarg de l'any i algunes les dinamitza la Mari Carmen i d'altres estan dinamitzades per diferents professionals: tallers sobre Reiki, Manified Healing, Metafísica, Cristaloterapia, Sanació dels chakras amb meditació i molt més. Activitats com xerrades, rodes de sanació, reiki solidari i grups d’estudi, i meditació amb grup. També es fan classes de yoga, kundalini yoga, hatha yoga i biodança.  Properament, faran biodança per pares i fills. Les teràpies energètiques que fan són naturopatia, flors de bach, reflexologia podal, quiromasatge, entre d'altres. 












Ens comenta que l'objectiu d'aquest centre és ser un lloc de trobada per aquelles persones amb inquietud espiritual que vulguin millorar la seva qualitat de vida. Podeu consultar el calendari i la informació sobre els orígens i objectius de les teràpies i tallers a la pàgina web d'Ayatana. A més de poder assistir a alguna activitat en concret, també es podeu gaudir d'avantatges generals si os feu socis. La quota de soci bàsica és de 15 euros mensuals. Si a més voleu disfrutar de classes de yoga, la quota és de 48 euros. A més tots els socis tindran descomptes en els diferents Tallers i Teràpies.  

Si voleu fer un primer cop d'ull al centre, aquest cap de setmana han convidat a Grafo, Gabinet de Grafologia Aplicada, per parlar sobre el significat de la grafia i la seva interpretació. A més, el 27 de maig es celebra el 1r aniversari del Centre Ayatana, que coïncideix amb la Jornada de portes obertes que fan cada tres mesos. En aquesta jornada hi ha promoció de totes les activitats i teràpies (a 5 euros cadascuna). 


El Centre Ayatana està al c/ l'Aigua, 57.  Els horaris són de dilluns a divendres de 10.30 a 13.30, i de 16 a 21 hores. Els caps de setmana els horaris són en funció de les activitats que dinamitzen. Podeu contactar amb la Mari Carmen per telèfon al 93.893.54.77 , i per email info@ayatana.es, i al Facebook "Centre Ayatana". 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada