divendres, 16 de desembre del 2011

Activitats al Nucli Antic del 16 al 18 de desembre

ACTIVITATS A LA VIA PÚBLICA
 Mercat de Santa Llúcia. Mercats de Nadal. A la Plaça de les Neus. Del 9 al 22 de Desembre, de dilluns a divendres de 17 a 21h i dissabtes i diumenges de 10 a 14h i de 17 a 21h. Organitza: Regidoria de Joventut, Promoció Econòmica, Turisme, Comunicació i Premsa.

2a Edició del Mercat de Segona Mà i d'Intercanvi. Practiquem les “R”: REDUIR, REUTILITZAR I RECICLAR, i fomentem el consum responsable. Intercanvia, regala, porta objectes, busca, remena, compra i ven! Dóna-li una segona vida als objectes que tens a casa i ja no fas servir. Diumenge 18, de 10h a 14h a la Plaça de les Casernes. Organitza: Regidoria de Medi Ambient.


CONFERÈNCIES – PRESENTACIONS
La Unió Vilanovina: Presentació del llibre Dels 75 als 150 anys de l'entitat,
1936-2011: Obra escrita per l’historiador Albert Tubau. Dins dels actes de cloenda del 150 è aniversari de la creació de la Unió Vilanovina. Divendres 16, de 19h a 19.30h al Centre d’Art Contemporani la Sala. Per a més informació: www.launiovilanovina.cat

La Unió Vilanovina. Taula rodona: L'associacionisme cultural, motor de la represa cultural de la ciutat. Amb la participació de Francesc Escribano, periodista i soci de La Unió Vilanovina, Joan Manuel Tresserras, ex-Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació i Salvador Casals, president de la Federació d'Ateneus de Catalunya. Modera el periodista i soci de La Unió Vilanovina Xavier Capdevila. Divendres 16, de 19.30 a 21h al Centre d’Art Contemporani La Sala.

Musicoteràpia aplicada a les malalties neurològiques. Conferència a càrrec de Conxita Bentz, pianista, màster en Musicoteràpia per la Universitat de Barcelona.
Divendres 16 de 18 a 20h a la Plataforma. Centre Multiserveis (C. de Sant Josep 21) . Organitza: Associació Catalana per la Parkinson

"Coure amb vinagre. Conferència i exposició de fotografies. A càrrec de Salvador Butí i Nati Salvadó, del departament d'enginyeria química de la Universitat Politècnica de Catalunya.  LA QUÍMICA I L'AUTOMÒBIL UTILITARI, conferència a càrrec de MIQUEL ÀNGEL SECO, del Departament de Química Inorgànica de la Universitat de Barcelona. Acte emmarcat en l'Any Internacional de la Química 2011. Divendres 16 de 20.30 a 21. 30 al local de l’AE Talaia. Organitza: AE Talaia (Secció de Cultura). Per a més

EXPOSICIONS:
 La Unió Vilanovina. Inauguració de l'exposició: Anselm Clavé i La Unió Vilanovina. Sala oberta. Del 17 de desembre al 8 de gener de 2012 a la Sala. Dins dels actes del 150è aniversari de la creació de l'entitat.  A través de plafons i altres elements expositius, l'Entitat presenta esdeveniments destacables de la vida i les diferents accions de l'artista. D'altra banda, La Unió Vilanovina aporta el seu arxiu de fotografies, gravats, textos i dibuixos sobre la relació de Josep Anselm Clavé amb la pròpia entitat. Inauguració de 19 a 19:30 h . Organitza: La Unió Vilanovina. Horari de visita: De dimarts a dissabte de 18 a 21 h. Dissabtes, diumenges i festius d'11 a 14 h. Dilluns tancat.
 
"Quaderns de viatges imaginats". Continua l'exposició de les il·lustracions "Quaderns de viatges imaginats" de Sebastià Serra, a la Sala de les Columnes. L'exposició es podrà visitar fins el dia 8 de gener del 2012 a la Sala. Amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.           
 
Exposició de Diorames de Pessebres i Figures Populars. Exposició del 18 de desembre al 17 de gener de 2012. Horari dies feiners: de 19 a 20.30h. Diumenges i Festius: de 12 a 14h i de 18.30 a 20.30h. Al local de l’Associació Pessebrista (C. Manel de Cabanyes, 17)




VISITES GUIADES
Museu Romàntic Papiol: L’entrada al Museu Romàntic Can Papiol és amb visita guiada a les hores en punt. El preu de l’entrada general és de 3 euros, i l’entrada reduïda de 1,5 euros (infants de 4 a 11 anys, estudiants fins a 25 anys, aturats, jubilats, pensionistes i famílies nombroses). 

Divendres 16: de 10 a 13h i de 16 a 18h
Dissabte dia 17: de 10 a 13h i de 16h a 18h
Diumenge 18: de 10 a 14h

Itinerari autoguiat pel nucli antic de Vilanova: Aquest itinerari cultural permet descobrir la història del nucli antic i gaudir de la seva riquesa patrimonial d'una manera senzilla i flexible ja que té un format autoguiat, és a dir, que el visitant pot fer-la el dia que vulgui i dedicar-hi el temps que consideri necessari. L'itinerari passa per 12 punts emblemàtics d'aquesta zona de la ciutat i te una durada aproximada d'1 hora. Descarrega’l
a:  http://www.vilanova.cat/html/tema/urbanisme_i_habitatge/itinerari_cultural.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada