dimecres, 15 de juny del 2011

La Cova d'en Joan

En aquest nou apartat del bloc donarem un espai perquè els comerciants del Nucli Antic donin a conèixer el servei que ofereixen als veïns. Aquest post l’estrena “La Cova d’en Joan”, un bar-restaurant emblemàtic de la zona que no deix indiferent a ningú, i es que si quelcom el caracteritza és el tracte proper i afable a la clientela.

En Juan i la família Barroso, de la "Cova d'en Joan". 
En Juan, qui dona nom al local, és original de Cadis i arribà fa 49 anys a Catalunya, dels quals en porta 33 anys a Vilanova i la Geltrú. El seu vincle professional ha estat sempre amb el món de l’hostaleria, concretament amb la cuina. No obstant, ha fet feines diverses abans d’incorporar-se en La Cova d’en Joan, i es que quan arribà a la dècada dels seixanta a Barcelona, va treballar des dels Motor Ibèrica, fins a l’Hotel San Juan, o al restaurant de la Casa Blanca. Al cap d’uns anys s’instal·là a Vilanova i la Geltrú i li van traspassar una bodegueta especialitzada en la venda de vins al major, la qual estava ubicada al Carrer Major amb la Plaça de la Diputació. Al cap del temps es va quedar el local i va fer unes reformes per donar vida a l’avui dia coneguda, “Cova d’en Joan”. 


L’estètica del bar Juan és singular i fa honor al nom. Fa 11 anys, el Juan va demanar al dissenyador i arquitecte Alberto Arbero que fes un disseny original de l’interior i amb aquest concepte el dissenyà com si fos una cova, de tal forma que quan entres estàs sota unes estalactites que pengen del sostre i simulen l’entrada original d’una cova. A més de l’estètica singular interior, l’acompanya un exterior força atractiu: al costat mateix està el Museu Romàntic Can Papiol, i a la plaça diputació hi tenen una terrasseta.



La Cova d’en Joan és un bar-restaurant familiar en sentit literal, ja que a més del Juan hi treballen la seva dona, la Maria, la filla d'ambdòs, la Verónica, i la jove,  la Lourdes. Aquest bar-restaurant emblemàtic del Nucli Antic s’ha especialitzat en cuina mediterrània a través de les tapes. Com a plats estrella destacar la mariscada, les truites de gambetes, les broquetes de filet i les tapes de cloïsa amb bacon, els xocos, i els xipirons. En Joan ens comenta que a més de les tapes, el que caracteritza l’encant de la cova és el tracte i la relació personal que tenen amb els clients. Tothom del barri el coneix, ja que a més de propietari del bar-restaurant, també és veí des de fan 33 anys del Carrer Major. Si bé diu que la seva vida és el bar-restaurant, alhora, reconeix que és un ofici sacrificat, el qual se li ha de dedicar molt de temps. Aquest vilanoví amb accent gadità ha viscut les festes vilanovines treballant, i si tingués que fer un recull de totes aquelles anècdotes que ha vist darrere i fora de la barra del seu bar, “en podria escriure un llibre”.

Els horaris de La Cova d’en Joan (C. Major, 34) són de dimarts a diumenge, de 8.30 del matí a les 2.00 de la nit.  A més de tapes vàries es serveix menú diari.  
Per contactar amb ells: Telf: 93.893.00.66


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada