dijous, 24 de març del 2011

Cicle de conferències sobre la preservació de la Vilanova i la Geltrú del segle XIX

L’associació d’Amics d’Unesco Garraf tenen programades des del mes de novembre de 2010 fins el maig del 2011,  diferents jornades de reflexió sobre la història de Vilanova i la Geltrú. Són sis conferències gratuïtes en les que intervenen experts en la temàtica –historiadors, arquitectes i d’altres àmbits-, en les que es complementa la ponència, amb taules rodones on es fomenta la participació, i itineraris urbans relacionats amb la temàtica tractada. En aquestes sessions es posa l’èmfasi en la riquesa del patrimoni cultural com a riquesa local, i obre a la reflexió de l’important repte per la conservació i divulgació d’aquest patrimoni.

La darrera jornada celebrada el diumenge 20 de març va tenir lloc la 5a conferència del cicle,  dedicada a la temàtica “De l’inventari a la revisió del Pla Especial i Catàleg: instruments de protecció del Patrimoni dels bens arquitectònics i bens naturals i paisatgístics”, a càrrec de l’arquitecte Josep M.Pujol Torres i el biòleg Jaume Marsé i Ferrer.  Aquesta temàtica està a l’ordre del dia ja que s’està revisant el Pla Especial i Catàleg del Patrimoni Històric –Artístic i Natural-, aprovat per la Comissió d’Urbanisme l’any 1987. La Diputació de Barcelona, a càrrec  del Servei del Patrimoni Arquitectònic Local, ha assumit aquest repte d’actualització del Catàleg, amb les modificacions adients que concorren al llarg d’aquests catorze anys. La conferència versà en la temàtica d’aquells instruments més adients per salvaguardar el patrimoni local i català; les investigacions ja realitzes anteriorment sobre la temàtica, els nous elements que es poden incorporar en aquest catàleg, entre d’altres punts. Destacar la importància de la incorporació d’elements naturals en el catàleg.                                     

Les pròximes conferències tindran lloc el diumenge 17 d’abril i 8 de maig i es tractaran les següents temàtiques: “Exemple de polítiques de conservació de conjunts històric” i  “La Intervenció en el Patrimoni de Vilanova i la Geltrú: D’on venim, on som i on anem?”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada